Üzüm reçeli nasıl olur

Nis 16, 2022 Toprak

İlk önce su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şeker iyice eriyince bu şuruba yıkanıp tanelere ayrılmış üzümleri ilave edin. Önce harlı ateşte iyice kaynatın, sonra altını kısıp kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirin. Arada karıştırıp kontrol edin ve kaşıktaki son damla zor düşüyorsa olmuş demektir.18 Sept 2011

Çekirdekli üzüm reçeli nasıl olur?

Yapılışı:

  1. Üzüm taneleri salkımından ayrılıp yıkanır ve süzgece konulur.
  2. Su ve şeker derince bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatılır.
  3. Suyu süzülen üzüm taneleri eklenir.
  4. Reçel kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır.
  5. Üzerinde oluşan köpük varsa alınır.
  6. Reçel koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.

Üzüm reçeli nasıl yapılır tarif?

Üzüm Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümleri soğuk suyla yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra derin bir tencereye alın.
  2. Üzerine şeker ekleyin, karıştırın. …
  3. Su ve tarçın çubuğunu ilave edip, orta ateşte kaynatın.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kıvam alana dek yaklaşık 20 dakika kaynatın.

Üzüm reçeline ne kadar şeker konur?

Üzüm Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  1. 750gramüzüm.
  2. 750gramtoz şeker.
  3. 1yemek kaşığıtaze sıkılmış limon suyu.
  4. 1adetçubuk tarçın.

16 Oct 2015

Kara üzüm reçeli nasıl yapılır?

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümler ayıklanıp yıkanır, suyu süzdürülür.
  2. Uygun bir tencereye alınan üzümlerin üzerine toz şeker eklenir.
  3. Kapalı olarak buzdolabında 12 saat dinlendirilir.
  4. Dinlendirilen üzümler ocağa alınıp kaynamaya bırakılır.
  5. Dibine tutmaması için ara ara karıştırılır.

Üzüm reçeline su konur mu?

Reçel tenceresi içerisine toz şeker ve 1 bardak suyu koyun. Ocağın altını yakın ve orta ateşte şerbeti karıştırarak kaynatın. 3. Şerbetiniz fokurdamaya başlayınca içerisine süzgüde bekleyen çekirdeksiz üzümleri ilave edin ve karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Nefis Yemek Tarifleri üzüm reçeli nasıl yapılır?

Üzüm Reçeli Tam Ölçülü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye üzümü şekeri suyu alıp ocağı yakıyoruz.
  2. Kaynayınca üzerinde olan köpükleri alıyoruz.
  3. Rengi kuru üzüm rengi olana kadar kaynatıyoruz.
  4. Yarım limon sıkıp 2 dk kaynatıp ocağın altını kısıp şişelere dolduruyoruz .

Üzüm reçeli kaç dakikada pişer?

Tencerenin kapağını kapatın ve 1 gece oda sıcaklığında bekletin. Hafifçe sulanan tanelerin üzerine yarım çay bardağı suyu ve çubuk tarçını ilave ederek ocağa alın. Orta ateşte ara sıra tencereyi sallayarak 30-35 dakika kadar pişirin.