Şambali tatlısı nasıl yapılır malzemeler

Nis 14, 2022 Toprak

ŞAMBALİ TATLISI YAPILIŞI: Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ve karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın Hamurun üzerine fıstık sıralayın. 200 derecede ( 40 dakika) kızarana kadar pişirin. Şerbet için 2 su bardağı suya 3,5 su bardağı şeker ilave edin.Sep 16, 2020

Şambali tatlısının malzemeleri nelerdir?

Şam Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı irmik.
  • 1 yumurta.
  • Yarım su bardağı yoğurt.
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı toz şeker.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı

Oct 4, 2020

Sokak şambali nasıl yapılır?

İrmik, su ve şekeri karıştırma kabına alıp 15-20 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Burada amaç şekerin erimesi. karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip bir 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Pişireceğimiz kalıba hiç yağ sürmeden 3-4 yemek kaşığı kadar irmik serpiyoruz. Hazırladığımız harcı döküp üstünü düzlüyoruz.

Şan tatlısı nasıl yapılır tarifi?

İşte şam tatlısı tarifi

  1. Birinci adım: Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
  2. İkinci adım: Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
  3. Üçüncü adım: Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
  4. Dördüncü adım: Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.

Hazir Şambali tatlısı nasil yapilir?

Şambali Tatlısı (Hazır Tadında ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İrmik, şeker, süt ve karbonat güzelce karıştırılır.
  2. Margarin ile yağlanmış tercihen alüminyum tepsiye yayılır.
  3. Üzeri elle düzeltilir ve 2 saat dinlendirilir.
  4. Bu süre içinde irmik iyice sütü çekecek ve hamurumuz biraz daha katılaşacak.
  5. Bu arada şerbet ocağa konulur.

Mustafa kemal paşa tatlısı nasıl yapılır?

Mustafa Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Taze tuzsuz peynir parçalanarak ezilir, içine yumurtalar kırılarak yoğrulur daha sonra içine diğer malzemeler katılarak hamur haline getirilir Hazırlanan tatlı hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak tepsilere dizilir 200-250 derece sıcaklıkta pişirilir.

Şambali tatlısına şerbet nasıl dökülür?

Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır. Bunun gayesi hamur yapısının bozulmaması ve sıcak tatlının soğuk şerbeti daha kolay çekmesidir. İlk sıcaklığı geçince pişen tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Şambali Tatlısı (İzmir) şerbetini çekip iyice soğuduktan sonra servis edilir.

Şambalinin kıvamı nasıl olmalı?

Ana malzemesi irmik olan Şam tatlısını yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası hamurunun yağsız oluşudur. Böylece Şam tatlısı o benzersiz kıvamına ve lezzetine kavuşur. Eğer hamuruna yağ koyarsanız kek gibi süngersi bir kıvam elde edersiniz, bu da tatlınızı Şam tatlısı olmaktan çıkarır, revani olur.