2021 uzaktan eğitim Olacak mı?

Oca 13, 2022 Dergi

2021 de uzaktan eğitim olacak mı?

2021-2022 eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim seçeneği bulunmuyor. Eğitimler yüz yüze olacak şekilde başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Özer, sadece mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini belirtti.

YÖK uzaktan eğitim Olacak mı?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bilindiği üzere 2019 yılının sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran COVID-19 küresel salgını ile birlikte yükseköğretim kurumlarımızda uzaktan eğitime geçilmiştir.

Uzaktan eğitimde okula gidilir mi?

Tüm üniversitelerde bu eğitim sisteminin en önemli benzerliklerinden biri bazı üniversitelerde ufak farklılıklar gösterse de öğrencilerin okula gitme zorunluluklarının olmamasıdır. Tüm üniversitelerde uzaktan eğitim sistemine öğrenciler ÖSYM ile istedikleri programa yerleştirilebilirler.

Üniversitelerde uzaktan eğitimde devam zorunluluğu var mı?

Uzaktan öğretim programlarında derslerde devam zorunluluğu bulunmamaktadır.

Diplomada uzaktan eğitim yazıyor mu?

Programı tamamladıktan sonra diplomadauzaktan öğretim” ibaresi yer alacak mı? YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı'na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.