3 günlük rapor parası ödenir mi

Nis 13, 2022 Toprak

Alınan sağlık raporunun ne az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanlar işvereninin alınan raporu SGK'ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılıyor.5 Oct 2021

3 günlük altı raporu işveren ödemek zorunda mı?

Ancak hastalık halinde, 4/a kapsamında( hizmet akdi ile) çalışan sigortalıların aldığı istirahat raporlarının 3. Gününden başlayarak iş göremezlik ödeneği ödenir. Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. 5510 Sayılı Yasa 18. Madde 1.

3 günden az istirahat alan sigortalının ücreti kim tarafından ödenmelidir?

İş kazası, meslek hastalığı, analık hali dışındaki nedenlerle, üç günden az istirahat aldığı için SGK tarafından kendisine geçicici iş göremezlik ödeneği ödenmeyen, bu istirahat süresi boyunca işyerinde de çalışmayan işçiye; 1-Öncelikle, işveren atıfet yani yardım olarak ücretini ödeyebilir.

3 gün rapor parası ne kadar 2021?

2021 yılı 5 günlük rapor parası Hastalık durumunda 3 günlük ödeme yapılır. 3 günlük ayakta tedavi için 238,50 TL ödeme yapılır. Yatarak tedavi için 178,88 TL ödeme yapılır. İş kazalarında ise 5 günlük ödeme yapılır. Ayakta tedavi için 397,50 TL ödenir iken yatarak tedavi için 298,15 TL ödeme yapılmaktadır.

3 günlük rapor ne kadar?

3 Günlük Rapor Parası Ne Kadar 2021 Asgari ücretten istirahat parası hesaplamasına göre asgari ücretli için ayakta ise 79,50 TL, yatış ise 59,63 TL ödenir. İş kazası ise 3 günün tamamına ödeme gerçekleştirilir. Asgari ücret üzerinden ödeme tutarı ayakta ise 238,50 TL, yatarak tedavi ise 178,88 lira ödenecektir.

İşveren 2 günlük raporu kesebilir mi?

İş Kanunumuz çalışmadan çalışmış gibi sayılan günler arasında raporlu olunan süreleri saymamıştır. Dolayısıyla 2 günlük rapor ücretinin işveren tarafından ödenmesi hususunda zorlayıcı bir hüküm bulunmamaktadır.

3 gün rapor alan işçinin maaşı kesilir mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bunun istisnası işverenin insiyatifi ile ödeme yapmasıdır.

3 günden az rapor parasını kim öder?

SGK, raporlu olunan sürenin üçüncü gününden itibaren rapor parası ödemeye başlıyor. Bu durumda, 5 günlük rapor almış olan bir çalışana raporlu olduğu 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci gün için toplamda 3 günlük rapor parası ödeniyor. Ancak 2 günlük rapor alan bir çalışana rapor parası ödenmiyor.