Adet döneminde karın ağrısı sebepleri

Nis 13, 2022 Toprak

Adet döneminde rahimdeki kanamanın atılması için rahim düzenli bir şekilde kasılır. Rahim kasılmaları sırasında rahme giden kan ve oksijen azalır böylece ağrı hissedilebilir. Rahim bu kasılmalar sırasında prostoglandin adı verilen kimyasallar ortaya çıkarır bunun sonucunda ağrı şiddetinde artmalar olabilir.

Adet oldum karnım çok ağrıyor ne yapmam lazım?

Sıcak uygulama önemlidir. Sıcak banyo, karın üzerine ısıtılmış havlu uygulaması veya sıcak su torbası ağrıyı azaltabilir. Spor ve egzersiz düzenli yapılmalıdır: Yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi hafif spor ve egzersizler endorfin salgılamasını artırarak adet ağrısını azaltabilir.

Adet döneminde karın ağrısı neden olur?

Adet döneminde, rahim içerisindeki kanamanın kontrollü bir şekilde atılması için rahim kasılır. Rahimde üretilen ve “prostoglandin” adı verilen kimyasallar bu kasılmalara yol açar. Rahim kasılmasına bağlı olarak rahme giden kan akımı ve dolayısıyla oksijen azalır, böylece ağrı hissedilir.

Adet ağrısı ölen var mı?

Bursa'da adet dönemi ağrıları nedeniyle Çekirge Devlet Hastanesi acil servisinde iğne yaptıran 25 yaşındaki Serpil Kütük felç geçirdi. Üç gün yoğun bakımda kalan Serpil hayatını kaybetti.

Adet sancısı neden evlendikten sonra geçer?

İlerleyen yaşla birlikte sancı şiddeti ve sıklığı azalmaktadır fakat evlenince adet sancısının azalacağı yanlış bir bilgidir. Ağrının sebebi genellikle rahim bölgesine yeterince oksijen gitmemesi olduğundan, bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak her şey adet sancısına iyi gelecektir.

Çok ağrılı adet sancısı nasıl geçer?

Regl sancısı nasıl geçer?

  1. Düzenli egzersiz (özellikle yoga),
  2. Vajinal orgazm-endorfinleri ve oksitosini artırarak ağrı hissini azaltır,
  3. Akupunktur,
  4. Kasıklara sıcak su torbası koymak,
  5. Beslenme değişiklikleri,
  6. Gıda takviyeleri,
  7. Bitki çayları,
  8. Doğal esansiyel yağlarla kasık bölgesine yapılan masaj.

Adet sancısını en çabuk ne geçirir?

  • Maydanoz: Adet söktürücüdür.
  • Zencefil: Karın bölgesinde rahatlama sağlar.
  • Fesleğen: Ağrıları hafifletir.
  • Tarçın: Adet kramplarına iyi gelir.
  • Şeker kamışı pekmezi: Rahim kaslarının baskılamasını azaltır.
  • Zerdeçal: Ağrı kesici olarak bilinir.
  • Muz: Vücuda direnç verir.
  • Yeşil sebzeler: Adeti söktürmede yardım eder.

Adet sancısı neye benzer?

Aralarındaki fark, adet sancısı çekerken ağrı kademeli olarak artış göstermezken, doğumdaki kasılmalar, rahim ağzı açıldıkça ve rahminiz bebeğinizi dışarı doğru ittikçe artış gösterir. Adet sancısının kramplar halinde gelip uzun sürebildiği bilinirken, doğum kasılmaları git gide sıklaşırken düzenli bir hale gelir.