Aile hekimi dışında rapor alınır mı?

Oca 13, 2022 Dergi

Aile hekiminin yetki ve tedavi alanı dışında bir konuda sağlık raporu istenmesi halinde farklı bir hastaneye sevk verilebilir. Rapor kapsamına göre sağlık ocağından alınabilecek konular şu şekilde sıralanabilir. Yivsiz av tüfeği kullanacaklar için sağlık raporu.Oct 31, 2021

Aile hekiminin verdiği rapor geçerli midir?

Aile hekimleri, hastanın genel sağlık durumunun uygun olması halinde sağlık raporu verebilir. Bir defada verilebilen en uzun rapor süresi 10 gün ile sınırlıdır. Toplamda ise 20 günü geçmeyecek şekilde rapor yazılabilir.

Aile hekimi dışında sağlık raporu alınır mı?

Aynı kanun 15. maddesinde bu konuya şöyle yanıt veriyor: “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. 50'den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir.” Buradaki “kamu hizmet sunucusu”ndan kastedilenler devlet …

Aile hekimi hangi durumlarda rapor verir?

Aile Hekimi, Hamilelik kontrolünü, rutin kontrolleri, Tetanoz aşısını , tahlillerini yapar. … Aile Hekiminiz 65 yaş üstünde olan ve Özellikle NOTER İŞLEMLERİNDE gerekli olan AKLİ MELEKE RAPORU nu , gerekli kontrol ve muayeneleri yaptıktan sonra verebilir (Bu rapor günlük olarak kullanılabilir)

Aile hekimi en fazla kaç gün rapor verir?

İş Yeri Hekimi ve Aile Hekimi Rapor Süreleri Aile hekimleri ise rapor süresini tek seferde 10 gün verebiliyor. Aile hekimi eğer rapor sonunda “kontrol” notu belirtmişse, işçinin rapor bitiminden sonra tekrar istirahat etmesi gerekiyorsa, vereceği rapor yine en fazla 10 günü geçemiyor.

Sağlık ocağından alınan sağlık raporu geçerli mi?

Aile hekimi bir defada en çok 10 günlük rapor verebilir. Bu süre -kontrol muayenesi- ile 20 güne kadar çıkarılabilir. İşveren usulüne uygun raporu kabul etmek zorundadır.