Anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı protokolü

Nis 14, 2022 Toprak

Boşanma protokolünde belirtilecek olan, anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı yapılabilecek eşyalar, sadece evlilik sürecinde çiftlerin edindikleri malları kapsamaz. … Ayrıca, evlilik sürecinde edinilmiş gayrimenkuller, ev eşyaları ve her türlü birikim anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı protokolüne tabi tutulur.

Anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Anlaşmalı Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Yapılır? Taraflar evlilik birliği içerisinde edinmiş olduğu mallar üzerinden ilk olarak bir anlaşmaya varmalıdır. Mal olarak örnek vermek gerekir ise araç, taşınmaz, bankadaki paralar, düğünde takılan altınlardır. Anlaşma sağlanması halinde protokol maddesine geçirmelidirler.

Boşanma davasında 166 3 .madde nedir?

TMK m.166/3: Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. … Dava tarihi itibariyle bir yılını doldurmuş olan evlilikler için anlaşmalı boşanma davası açılabilecektir.

Anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı ne zaman olur?

Boşanmada mal paylaşımı davası, belli bir zamanaşımı süresi geçmeden açılmalıdır. Mal paylaşımı davası, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 10 yıl içinde açılmalıdır (Yargıtay HGK – 2013/520 k). Kanunun belirlediği 10 yıllık süre geçtiği takdirde, mal paylaşımı talebinde bulunmak mümkün değildir.

Anlaşmalı boşanma protokolü nasıl olmalı?

Anlaşmalı Boşanma Protokolünde Olması Gerekenler

  1. Evlilik birliğinin sona ermesi iradesi. …
  2. Eşlerin ortak çocuklarının velayetine ilişkin iradeleri. …
  3. Çocuk ile velayet hakkını elde edemeyen eş arasında kişisel ilişki kurulması hususu. …
  4. Çocuğun sosyal, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlarına yönelik belirleme.

Mal paylaşımında avukat yüzde kaç alır?

Boşanma davası sonrasında görülecek olan mal paylaşım davaları, boşanma davalarından ayrı davalar olmalarından mütevellit, ayrı bir ücretlendirmeye tabii olacaktır. Mal paylaşım davalarında genellikle %10-25 arasında nisbi avukatlık ücreti takdir edilmektedir.

Boşanmada oturulan ev kime kalır?

11-) Ev Boşanmada Mal Paylaşımında Nasıl Paylaşılır? Eşlerin evliliği 01.01.2002 tarihinden sonra ise edinilmiş mallara katılma rejimine göre evlilik içerisinde edinilen ev ortak olacaktır. Mal paylaşımı davasında evin değeri hesaplanacak ve evin kaydı üzerine olan eş hesaplanan değeri diğer eşe ödeyecektir.

TMK 166 4 maddesi nedir?

4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 166/4. maddesi; “Boşanma sebeplerinin herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır ve …