Antep fıstığı hastalık ve zararlıları

Nis 17, 2022 Toprak

1-ANTEPFISTIĞI PİSİLLİDİ (Agonoscena spp.) (Hom:Psyllidae) 29 2-ANTEPFISTIĞI DAL GÜVESİ (Kermania pistacella Ams.) (Lep.: Tineidae) 30 3-ANTEPFISTIĞI GÖZ KURDU (Thaumetoopoea solitaria Frey.) (Lep: Taumetopoeidae) 32 4-ANTEPFISTIĞI MEYVE İÇ GÜVESİ (Schneidereria (=Recurvaria) pistaciicola Danil.)

Antep fıstığının zararları nelerdir?

Antep fıstığının zararları Antep fıstığının yağ oranı oldukça fazladır. Bu nedenle aşırı tüketimi karaciğer yağlanmasına ve cildin bozulmasına neden olabilir. Aşırı Antep fıstığı tüketimi sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Kolesterol seviyesinin yükselmesine neden olabilir.

Antep fıstığı neden içini doldurmuyor?

A.fıstıkları,bitkinin gelişmesi,meyve içinin tam olarak dolması ve olgunlaşma için,uzun bir vejetasyon süresi ile birlikte yüksek sıcaklığa ihtiyaç duymaktadır.Sıcaklık toplamının yetersiz olduğu yıllarda ve bölgelerde, meyveler içlerini tam dolduramamakta,çıtlama oranı ve çıtlama aralığı az olmakta,dış kabuk sert …

Antep fıstığı hangi ilaç kullanılır?

Yaprağını dökünce (Sonbahar-Kış) %2.5'luk oranında bordo bulamacı ya da %2,5'luğa eşdeğer hazır metalik bakır uygulanır. 2. Bahar ayında(şubat ayı başı),meyve gözleri ve yaprak gözleri hafif kabarıp açılacakmış gibi olunca; %1.5'lik bordo bulamacı ya da %2,5'luğa eşdeğer hazır Metalik Bakır uygulanır.

Antep fıstığı kaç günde bir sulanır?

New Mexico'da Antepfıstığı yetiştiricileri, ağaçları kış aylarında en az ayda bir kez sularlar. Şubat ayından itibaren, dinlenme döneminin kolayca son bulması için ağaçları haftada bir kez sularlar. Her ağacın 1 metre yakınında olan yarı damlama sulama sistemleri kullanırlar.

Antep fıstığı günde ne kadar tüketilmeli?

Vücudun yağ ihtiyacını karşılamak için günde 10 tane Antep fıstığı yemek yeterlidir. Vücudun ihtiyacı olan B1, fosfor, vitamin ve protein için de günde 100 gram tüketilmesi önerilmektedir. (Takribi 40-45 adet) Bazı uzmanlar her gün bir avuç Antep fıstığı tüketilmesini de önermekte.

Çok fıstık yersek ne olur?

Fıstık, önemli doymuş yağ minerali kaynaklarındandır. Çok fazla fıstık yemek, normalin üstünde doymuş yağ alımına neden olur ki, bu durumda kalp krizi, inme, damar tıkanlıklığı, sindirim problemleri, tansiyon yükselmesi ve diğer sağlık komplikasyonları ortaya çıkar.

Fıstık ağacına ne zaman gübre atilir?

Yaygın bir Antepfıstığı gübreleme programına göre, kış sonu – bahar başı gibi (Şubat-Mart) her olgun ağaç için 3,6 – 5,4 kg NPK 12-12-17 + 2MgO gübresi ile gübreleme yapmak ve ilkbahar başlarında (Şubat-Mart) suda çözünebilen gübre NPK 15-15-15'i sulama sistemi aracılığıyla gübreleme uygulamaktır (Nisan-Mayıs).