Damla çikolata nasıl eritilir

Nis 14, 2022 Toprak

Damla çikolatayı eritmenin en iyi yolu benmari usulü eritme yöntemini uygulamaktır. Farklı boyutlara sahip iki tane tencereden büyük olanına su koyarak işe başlayabilirsiniz. Alt tenceredeki suyun buharıyla üst kapta bulunan damla çikolata kısa süre içinde erimeye başlar.

Çikolata eritirken içine ne konur?

Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.

Damla çikolata nasıl yapılıyor?

Ev Yapımı Damla Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pudra şekerimizi, kakao ve tuzumuzu bir kaseye alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra suyunu ekleyelim ( yavaş yavaş ekliyoruz ) ve iyice pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
  3. Sıkma torbasına harcımızı ekliyoruz.
  4. Ucundan çok minik şekilde kesiyoruz.

Damla Çikolatalı ne yapılır?

Damla Çikolatalı Tarifler | Yemek Tarifleri

  1. Damla Çikolatalı Kurabiye.
  2. Çikolata Parçacıklı Kurabiye.
  3. Minyatür Muzlu Pasta.
  4. Çikolatalı İrmik Helvası
  5. Kuki Kurabiye.
  6. Sıvı Yağlı Çikolatalı Kurabiye.
  7. Kesme Kurabiye.
  8. Damla Çikolatalı Mısır Gevrekli Kurabiye.

Içine su kaçan çikolata nasıl eritilir?

Orta ateşte kabın içerisinde bulunan su kaynamaya bırakılır. Bu esnada küçük kabın içine çikolata parçaları konulur ve erimesi için beklenir. Suyun kaynaması ile birlikte çikolata istenilen kıvama gelmeye başlayacaktır.

Eritilen çikolatanın donmaması için ne yapmalı?

Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.

Çikolatalı sos nasıl?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

El yapımı çikolata nasıl yapılır?

Pudra şekerini, süt tozlu, erimiş ve kakaoyla buluşmuş yağın içerisinde erit. Şekerin iyice eridiğinden emin olmalısın, çünkü şeker erimezse çikolatanın içerisinde tane tane kalabilir. Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra çikolata hazır sayılır. Düzenli aralıklarla karıştırarak çikolatanın ılımasını sağla.