Diş hekimliği nasıl bir meslek?

Oca 13, 2022 Dergi

Dişhekimliği, baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını; görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine uğraş edinen bir tıp alanıdır. Dişhekimliği mesleği birçok vasfı bir arada taşır.

Diş hekimliği onemli bir meslek mi?

Türker Sandallı “Diş hekimliği, insan sağlığını ve yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik bir meslek olduğundan çok önemli bir konumdadır. Ağız ve diş sağlığının vücudun diğer organlarını ne şekilde etkilediğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Diş hekimleri iş bulabiliyor mu?

Diş hekimliği mezunu kişiler hem özel hastanelerde hem de kendi kliniklerini kurarak çalışabilirler. Özel hastanelerde çalışabildikleri gibi aynı zamanda devlet hastanelerinde de çalışırlar. Devlet ve özel hastanelerde ağız sağlığını ve diş sağlığına yönelik teşhis yaparlar.

Diş doktoru nasıl bir meslektir?

Diş hekimi; hastanın dişi, diş eti ve ağzın ilgili kısımları ile ilgili sorunlarını teşhis ve tedavi eder. Diş ve diş etlerinin bakımı ve ağız sağlığını etkileyen beslenme seçimlerinde tavsiyelerde bulunur.

Diş hekimliği zor bir meslek mı?

Diş hekimliği, basitçe tanımlamak gerekirse, zor, eğlenceli ve itibarlı bir meslektir. Bu meslekte özellikle kendi özel kliniğinizdeyseniz iyi bir doktor, iyi bir işletmeci, iyi bir mühendis, iyi bir sanatçı ve iyi bir psikolog olmalısınız. Sağlıkla ilgili her meslek gibi diş hekimliği de insanla uğraşmayı gerektirir.

Diş Hekimliği ne zaman meslek oldu?

M.Ö 3000 yıllarında rastlanan diş tedavilerine yönelik uygulamalarla başlayan dişhekimliğinin bağımsız bir meslek olarak ortaya çıkışı 18. yüzyılda gerçekleşmiştir.