Erik marmelatı nasıl olur

Nis 14, 2022 Toprak

Erikleri yıkayıp ortadan ikiye bölelim. Tencereye alıp üzerine şekerini ve suyunu koyup kısık ateşte kaynatalım. Ocaktan alınca (sıcakken) blender yardımı ile iyice çektirelim veya tel süzgeçten ezerek geçirelim. Püre haline gelen marmelatı soğuyunca servis edebiliriz.26 Jul 2021

Taze erik marmelatı nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Erikleri yıkayıp süzün. …
  2. Eriklerin kabukları patlayıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. …
  3. Erikleri tel süzgeçte ezerek çekirdeklerinden ayırın.
  4. Erik püresini ölçün aynı miktarda şekeri ilave edin, ara ara karıştırarak kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin.

Kırmızı erik marmelatı nasıl oluyor?

Erikleri güzelce yıkayıp, derin bir tencere içine koyun. Üzerine 1,5 su bardağı su döküp, erikler yumuşayıp, çatlayana kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alıp, erikleri suyu ile beraber ince bir süzgeçten süzün. Kaşık yardımı ile eriklerin çekirdekleri çıkana kadar sürekli bastırarak, karıştırın.

Erik Marmelatından neler yapılır?

Erik marmelatı nerelerde kullanılır?

  • Erik marmelatını tart yapımında kullanabilirsiniz. Erikli tart tarifine buradan göz atabilirsiniz.
  • Kurabiyelerinize dolgu olarak kullanabilirsiniz.
  • Erik marmelatını sütlü tatlıları süslemede rahatlıkla kullanabilirsiniz.

22 Aug 2014

Marmelat nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Kayısı Marmelatı Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp rondodan geçirin orta boy bir tencereye püre haline gelmiş kayısıları koyun.
  2. Üzerine şekeri ekleyin ocağa alıp üzerindeki köpüğü alarak biraz kaynatın.
  3. Sonra tereyağı ve limonu ekleyin arada karıştırarak kıvama gelinceye kadar kaynatın.

Erik marmelatı kaç saat kaynatılır?

Yumuşayınca kapağı açık tutulur ve ara ara ezdirerek suyu çekmesi beklenir. 30 dakika kaynattıktan sonra sıcak iken süzgeçten geçirilir. Tencereye tekrar alınır ve üzerine şeker eklenerek kısık ateşte kapağı açık şekilde yarım saat kaynatılır.

Erikten pekmez olur mu?

Erik pekmezinin bilinen faydaları: Erik pekmezi doğal bir ataş düşürücüdür. Özellikle çocuklarda sıkça karşılaşılan yüksek ateşin tedavisinde güvenle kullanılabilir. Romatizma, mafsal kireçlenmesi ve nikrist gibi şikayeti olanlara erik pekmezi tavsiye edilir.

Kırmızı erik ile neler yapılır?

Kırmızı Erikleri Değerlendirmenin En Tatlı Yolu Olacak 10 Farklı ve Kolay Tarif

  • Erik Suyu Tarifi.
  • Kırmızı Erikli Kek Tarifi.
  • Kırmızı Erikli Kolay Tart Tarifi.
  • Erik Marmelatı Tarifi.
  • Erikli Crumble Tarifi.
  • Mürdüm Erikli Muhallebi Tarifi.
  • Fırında Erik Pestili Tarifi.
  • Erik Reçeli Tarifi.