Gaziantep yemekleri yuvarlama

Nis 12, 2022 Toprak

Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz. Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz. Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde. Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.29-Jan-2018

Antep Usulü Yoğurtlu yuvalama nasıl yapılır?

Yoğurtlu Yuvalama (Antep Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aksamdan ıslatılmış nohutu kuşbaşı ile haşlayın.
  2. Ayrı bi kapta kıyma, bulgur, tuz, karabiberi katarak iyice yoğurun.
  3. Sonra unu ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Küçük küçük parçalara bölüp yuvarlayın. …
  5. Kevgirdeki yuvarlamaları buharda pişirmeniz gerekecek.

Yuvalama çorbasının köftesi nasıl yapılır?

Kıyma ve pirinci birlikte mutfak robotundan geçirin, un ve irmikle karıştırın ve özdeşleşene kadar yoğurun, 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin(daha kolay yuvarlarsınız). Köfte harcını 2 eşit parcaya bölün (çorbamızı yarısından yapacağız, kalan diğer yarıyı yuvarlayıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz).

Yuvalama antep nedir?

Gaziantep'te Ramazan Bayramının geleneksel bayram yemeği yuvarlamadır. Bayramın ilk günü kahvaltıda yenir. Yerel ağızda yuvalama şeklinde de söylenir. Yapımı ustalık gerektiren yuvarlama içinde bezelye tanesi büyüklüğünde (yaklaşık 5-6 mm) köfteler bulunur; bu köftelerin hazırlanması zahmetlidir ve uzun zaman alır.

Antep usulü ekşili yuvalama nasıl yapılır?

Antep Ekşili Yuvalama (Ekşili Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Et yeteri kadar yağda kavrulur.
  2. Soğan eklenir kavrulur salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Nohut ve sarımsak ilave edilir biraz kavrulur.
  4. Yeteri kadar su eklenir tuz ve pul biberi ayarlanır, düdüklü tencerede nohutla pişirilir.

Yuvalama pirinç unu nasıl yapılır?

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır?

  1. Pirincimizi ıslatıyoruz. Bir havluya süzülen pirinçleri yayıyoruz. …
  2. Kıtır kıtır olana kadar fırınlıyoruz. Bu süre 2-2, 5 dakikayı geçmemeli.
  3. Fırından aldığımız pirinçleri rondoda çekiyoruz. Un kadar küçük taneli olamaz elbette ama çekebildiğiz kadar çekin.

02-Mar-2016

Antep Yuvalamasi hamuru nasıl yapılır?

Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz. Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz. Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde. Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.

Etli Yuvalama çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın Hazırlanışı:

  1. Arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
  2. Etleri ilave edin ve 5 dakika kadar soğanlarla kavurun. …
  3. 15-20 dakika sonra ocağın altını kapatın ve buharı dışarı çıkartın. …
  4. Etin suyunu süzün. …
  5. Süzdüğünüz et suyunun içine nohut ve didiklenmiş etleri tekrar ilave edin.