Google akademik nasıl üye olunur

Nis 13, 2022 Toprak

1. http://scholar.google.com.tr/ internet adresi üzerinden Google Akademik ana sayfasına ulaşınız. 2. “Oturum açın” linkini kullanarak bir gmail hesabı ile veritabanına giriş yapınız. Eğer bir gmail hesabınız bulunmuyor ise “Hesap Oluştur” linkini kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Google Akademik ücretli mi?

Google Akademik (İngilizce özgün adı: Google Scholar), 20 Kasım 2004 tarihinde Google tarafından hizmete alınan ve sadece akademik makaleler ve konularda arama yapan bir arama motorudur. … Google Scholar bu hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktadır.

Google’da akademik araştırma nasıl yapılır?

Makalenin sağ üst köşesinde yer alan bu simgeye tıklayarak makale bilgilerini düzenleyebilirsiniz. Ana sayfadan arama kutucuğu yardımıyla arama yapmak için anahtar kelime, yazar adı, makale adı vb. bilgiyi yazıp doğrudan arama yapabilirsiniz. Makale yılı seçebilir ya da kendiniz özel bir aralık belirleyebilirsiniz.

Google Akademik ne işe yarar?

Sadece akademik makaleler konusunda arama yapmanızı sağlayan bir tür arama motoru olan Google Akademik, onuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini verir. … Google Scholar bu hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktadır.

Google Akademik id nedir?

ResearcherID, ORCID, Scopus ID gibi diğer araştırmacı profillerinize yayınlarınızı kolayca aktarmanızı sağlar. “Google Akademik” profili şahsi gmail hesabı ile oluşturulmalı, doğrulaması ise kurumsal e-posta hesabı ile yapılmalıdır. …

Google Akademik veri tabanı mı?

Bir araştırmaya başlamadan önce kaynak taraması yapmak hem zor hem de zaman alan bir süreçtir. Hatta yeterli kaynağın olmaması araştırma konusunun değiştirilmesine kadar gider. Google bu soruna çözüm olması için Kasım 2004'de yeni bir veritabanı tanıttı: Google Akademik.

Akademik makaleler nerede bulunur?

Akademik Makale Siteleri Nelerdir? Bilimsel Makale Siteleri

  • ScienceDirect. Elsevier'in önde gelen akademik literatür programı olan sciencedirect ile araştırmacılar tam metinli dergi makaleleri, kitapları içeren milyonlarca yayına ulaşabilirler. …
  • SpringerLink. …
  • Web of Science. …
  • Scopus. …
  • ResearchGate. …
  • Google Akademik.

Apr 20, 2018

Akademik makalelere nasıl ulaşabilirim?

İşte akademik makaleleri arama yapabileceğimiz –birkaç- site:

  1. ScienceDirect. Elsevier'in önde gelen akademik literatür programı olan sciencedirect ile araştırmacılar tam metinli dergi makaleleri, kitapları içeren milyonlarca yayına ulaşabilirler. …
  2. SpringerLink. …
  3. Web of Science. …
  4. Scopus. …
  5. ResearchGate. …
  6. Google Akademik.

Apr 20, 2018