Isırgan otu çorbası

Nis 16, 2022 Toprak

Terbiyeli ısırgan Çorbası nasıl yapılır?

Kaynatılan 1 litre suya doğranan ısırganları atıp ardından eritme peynirini de içine katıyoruz. Bu sırada 1 yumurtanın sarısını (akı sosuna lazım) yoğurdu ve unu terbiye şeklinde hazırlıyoruz. Kaynayan ısırgan ve eritme peynirlerin olduğu tencereye terbiyeyi yavaş yavaş dökerken karıştırmayı ihmal etmiyoruz.

Karadeniz usulü ısırgan nasıl pişirilir?

Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  1. Isırganı iyice yıkayın.
  2. Kaynar suda haşlayıp süzün.
  3. Sonra tel süzgeçten elle ezerek geçirin.
  4. Ezme işlemini mutfak robotu veya blender kullanarak da yapabilirsiniz.
  5. Ezilen ısırganı tencereye alarak pişirin.
  6. Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edebilirsiniz.

Isırgan otu ile neler yapılabilir?

Isırgan Otu ile Çok Faydalı 16 Tarif

  1. #1 Isırgan Otu Çorbası Sevim Atalar. …
  2. #2 Isırgan Böreği Tarifi (videolu) …
  3. #3 Isırgan Otu Pirinçlisi. …
  4. #4 Isırgan Otlu (Dalgan Dikeni) Omlet. …
  5. #5 Teremyağlı Isırganlı Brokoli. …
  6. #6 Teremyağlı Isırgan Otlu Svatba Köftesi. …
  7. #7 Sütlü Isırgan Otu Çorbası …
  8. #8 Isırgan Otlu Hafif Börek.

Sütlü ısırgan Çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın suyunu soğuktan ekleyip ununuzu pürüzsüzleşinceye değil çırparak açtırın. Ununuzun topaklanmaya kanaat getirdiğinizde, suyunun kaynamaya yakın bir zamanında ısırganlarınızı çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbaya sütü ekleyin. Bu aşamada çorbanızın kıvamını gözden geçirin.

Isırgan otu çorbası nasıl yapılır?

Isırgan Otu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ellerinize eldiven geçirerek ısırgan yapraklarını ayıklayın. …
  2. Isırganlar yumuşayınca (özellikle sapları) haşlama suyundan 1 bardak ayırıp suyunu süzün. …
  3. Süzdüğünüz yaprakları daha sonra tencereye alın ve suyu da ekleyerek blenderdan geçirin.

Kurutulmuş ısırgan otundan çorba nasıl yapılır?

Çorba tenceremizi biraz ısıtıp yağ ile soğanı kavurun. Rengi dönünce içine arpa ununu ekleyip kavuralım. Daha sonra et suyu, ezilmiş sarımsakları, baharatları, tuzu ve kuru ısırgan otunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra sütümüzü de ekleyip tat kontrolünü yapıp blendırdan geçirelim.

Isırgan otu nasıl pişirilir?

Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını suda haşlayın. Isırganları süzün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın. Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ısırganları, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.