Kültür mantarı kavurması nasıl?

Oca 13, 2022 Dergi

Kültür mantarının kavurması nasıl yapılır?

Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. biberler ve domates de küçük küçük doğranarak soğana ilave edilir. Bir süre kavurulduktan sonra temizlenen mantarlarda ilave edilerek yaklaşık 10-15 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.

Mantarın pişirme süresi ne kadar?

Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. Hep aynı yemeklerden sıkıldıysanız kremalı mantar sote aradığınız tarif olabilir. Bir deneyin deriz.

Tavada sade mantar nasıl yapılır?

Sade Mantar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğanımızı kavuruyoruz.
  2. Ardından resimde ki gibi mantarlarımızı doğrayıp tuz ve pul biber ilave edip karıştırıp tavamızın kapağını kapatıyoruz.
  3. Mantarlar ilk olarak suyunu salacak ve sonra suyunu çekecektir.

Dec 2, 2017

Mantar tava nasıl yapılır?

Tavada Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mantarlar saplarından ayrılıp tavaya dizilir, içlerine tuz serpilir ,biraz tereyağ eklenir.
  2. Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirilir ,suyu çok azalınca kaşarlar eklenir.
  3. Kaşarlar eriyince hazır hale gelir. Afiyet olsun:)

Mar 9, 2016

Evde mantar yetiştirme nasıl olur?

Evde Kültür Mantarı Yetiştirme Mantar kompostunu karanlık bir odaya alın. Kompostun bulunduğu kaba küçük delikler açın. Bu deliklere her gün fıs fıs yardımıyla su sıkın. 20 gün boyunca bu işlemi tekrar edin. 20 günün sonunda poşetin veya kabın ağzını açın.