Karalahana diblesi giresun tarifi

Nis 15, 2022 Toprak

Yıkanmış karalahanalar ince ince kıyılır. Kıyılmış olan karalahananın yarısı tencereye yayılarak üzerine pirinç ve küçük doğranmış soğanlar konur. Üst kısmına lahanın diğer yarısı yayılarak tuz serpilir ve ağzı kapatılarak ateşte pişmeye bırakılır. Başka bir tavada tereyağı eritip üzerine biber ilave edilir.

Karadeniz lahana diblesi nasıl yapılır?

Bir tencereye su ekleyip kaynamaya bırakalım. Karalahanayı güzelce yıkayalım ve ince ince keselim. Su kaynadıktan sonra karalahanayı 10 dakika haşlayalım. Pilavlık bulguru da ekleyip beş dakika sonra altını kapatalım, bulgurların biraz daha şişmesini bekleyelim sonra süzelim.

Dible Yemeği nasıl yapılır?

Fasulyeleri ayıkladıktan sonra 1 cm. inceliğinde doğruyoruz. Yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, küp doğradığımız domatesi, pirinci ve tuzunu da ekliyoruz. Sonra tencerenin dip kısmına inmeden üst tarafından doğru karıştırıyoruz.

Kara lahana döşemesi nasıl yapılır?

Süzülen lahanalar pişirilecek olan tencerenin içine konulur. Üzerine diğer malzemeleri de çiğden konulur. Soğan ve domates ince ince doğranır ve öylece tencereye ilave edilir. Sıcak su eklenerek lahanalar yumuşayıncaya kadar (yarım saat kadar) pişirilir ve ocağın altı kapatılır.

Karalahana diblesi nasıl oluyor?

Pirinçli Karalahana Diblesi Pirinçli (Giresun) Yıkanmış bir bağ pancar ince ince kıyılır. Kıyılmış pancarın yarısı tencereye yayılıp üzerine iki su bardağı pirinç ve ufak üç adet soğan konulur. Üst kısmına karalahananın diğer yarısı yayılıp bir tatlı kaşığı tuz atılır. Kapağı örtülerek orta ateşte pişmeye bırakılır.

Kara lahana salatası nasıl yapılır?

Lahanayı önce güzelce yıkıyoruz.Sonra ince ince kıyıyoruz. Az tuzla hafifçe karıştırıyoruz lahananın katları açılsın diye sonra sarımsağı dövüyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz. Mayonezi de koyuyoruz ve lahanayı da bu karışıma koyuyoruz. Hafif karıştırıp salata tabağımıza alıyoruz ve taze nane ile süsleyebilirsiniz.

Kara lahana sapları ile ne yapılır?

Kara Lahana Sapı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahana saplarını yıkayıp kaynayan suda bir kaç dk haşlayıp süzelim.
  2. Tenceremize yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, kapya biber ve yağı alarak soteleyelim.
  3. Üzerine salça ve baharatı ilave ederek bir iki dk karıştıralım.
  4. Haşladığımız lahana sapını ekleyerek kavuralım.

Giresun usulü fasulye diblesi nasıl yapılır?

Fasulye diblesi tarifi Nasıl yapılır?

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayın.
  2. Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  3. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  4. Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. …
  5. Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.