Kulak kitlesi nedir?

Oca 13, 2022 Dergi

Kolesteatom, kulağınızın orta kısmında, kulak zarının arkasında gelişebilen anormal, kansersiz bir cilt büyümesidir. Bu bir doğum kusuru olabilir, ancak en çok sıkça tekrarlayan orta kulak enfeksiyonlarından kaynaklanır. Bir kolesteatoma genellikle eski deri katmanlarını tutan bir kist veya kesesi olarak gelişir.18-Apr-2018

Kulakta kitle belirtileri nelerdir?

Kolesteatom için en sık görülen belirti kulakta kötü kokulu bir akıntı olmasıdır. Bunun dışında kolesteatom kesesi büyüdükçe kulaktaki dolgunluk hissi, basınç ve ağrı şiddetini artırır. Buna bağlı olarak da hastada işitme kaybı meydana gelir. Kolesteatom özellikle kemiklerin erimesi ile iç kulağa ulaşabilir.

Kulak içinde beze neden olur?

Kolesteatom, orta kulakta, kulak zarı arkasında gelişebilecek anormal, kanserli olmayan bir cilt büyümesidir. Bir doğum kusuru olabilir, ancak sıklıkla tekrarlanan orta kulak enfeksiyonlarından kaynaklanır.

Kolesteatom tehlikeli midir?

Bir tümör gibi davranan kolesteatom, kulak kemiğini ve orta kulaktaki işitmeyi sağlayan yapıları harap ederek ilerler. Vaktinde tedavi edilmezse yüz felci, menenjit, beyin veya beyincik apsesi, iç kulak hasarı ve kalıcı işitme kaybı gibi çok ciddi sonuçlara yol açabilir.

Kulak zarı zarar görürse ne olur?

Kulak zarı, ani bir darbe veya patlama sonucu delinmişse, işitme kaybı fazla olabilir ve kulak çınlaması şikayetlere eklenebilir. Bu durumda işitme zamanla geri döner ve kulak çınlaması birkaç gün içerisinde azalır. Kulak zarı deliğine bağlı sürekli iltihap olması, ileri derecede işitme kaybına yol açabilir.

Kulaktaki enfeksiyon nasıl anlaşılır?

Orta kulak iltihabının belirtileri nelerdir?

  1. Kulak ağrısı
  2. Yüksek ateş
  3. Halsizlik.
  4. Kendini hasta hissetme.
  5. Baş dönmesi.
  6. Denge sorunları
  7. İşitmede hafif azalma: Orta kulak sıvı ile dolduğunda, işitme kaybı tutkal kulak ya da efüzyonlu otitis media olarak da bilinen durumun bir işareti olabilir.