Kuzu göbeği mantarı en çok nerelerde çıkar?

Oca 13, 2022 Dergi

Kuzu göbeği mantarı, bahar aylarında ortaya çıkan şifalı, doğal ve besleyici bir mantar çeşididir. Bu mantarlar, tek tek küçük mantarlar olarak yetiştirilir. Genellikle de kuzugöbeği mantarı; Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında Mart ve Mayıs aylarında yetiştirilir.Sep 30, 2020

Kuzu göbeği hangi illerde çıkar?

Kuzu göbeği mantarı nerelerde yetişir? Kuzu göbeği mantarının ülkemizde yetiştiği yerler arasında Konya'nın Beyşehir,Göynem,Derebucak ilçeleri; İzmir'in Bergama ilçesi, Muğla, Kastamonu, Aydın,Denizli,Uşak,Çanakkale ile Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Düzmeşe,Mescitli,Keklik Deresi,Suludere beldeleri yer alır.

Kuzu göbeği mantarı izmirde nerelerde yetişir?

Genellikle Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetişen kuzugöbeği mantarları İzmir'in güzel ilçesi Bergama'da da yetişiyor. Bergama ve çevresinde çam ve meşelik alanlarda çıkan kuzugöbeği mantarı, köylüler tarafından toplanarak pazarda satışa sunuluyor.

Kuzu göbeği hangi ayda cıkar?

Kuzugöbeği (Morchella esculenta), Morchellaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır. Genelde bahar aylarında ortaya çıkar.

Kuzu göbeği mantarı nasıl anlaşılır?

Kuzugöbeği mantarı, yumurtaya benzeyen biçimi ve delikli yapısı ile türlerinden biraz farklılık göstermektedir. Kırmızıdan sarıya çalan rengi ile kendine has bir renk geçişi olan bu mantar, hoş kokan bir tada sahiptir. Etli kısmı biraz mum kıvamındadır ve sap kısmında silindir ve boş bir yapı bulunur.

Kuzu göbeği mantarı nerede bulunur?

Mevsimi bölgesel olarak değişiklik gösterse de, nisan ortasından mayıs ortasına kadar kısa bir zamandır. Nisanda ne kadar çok yağmur yağarsa, o kadar fazla kuzugöbeği biter çam ormanlarında.