Kuzu göbeği ormanda nerelerde olur?

Oca 13, 2022 Dergi

Kuzugöbeği (Morchella esculenta), Morchellaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır. Genelde bahar aylarında ortaya çıkar.

Kuzugöbeği nerelerde çıkar?

Kuzu göbeği mantarı nerelerde yetişir? Kuzu göbeği mantarının ülkemizde yetiştiği yerler arasında Konya'nın Beyşehir,Göynem,Derebucak ilçeleri; İzmir'in Bergama ilçesi, Muğla, Kastamonu, Aydın,Denizli,Uşak,Çanakkale ile Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Düzmeşe,Mescitli,Keklik Deresi,Suludere beldeleri yer alır.

Kuzu göbeği hangi illerde yetişir?

Kuzu Göbeği, ülkemizde en çok Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyılarında yetişmektedir.

Kuzu göbeği mantarı kaç lira?

Dünyanın en popüler mantarlarından olan ve Türkiye'nin 21 şehrinde yetişen kuzu göbeği mantarı 3 bin TL'ye satılan kuru hali ile üreticilerini zengin ediyor.

Kuzu göbeği mantarı yenir mi?

Etli kısmı biraz mum kıvamındadır ve sap kısmında silindir ve boş bir yapı bulunur. Tüketilmeye uygun olan kuzugöbeği mantarı, porsiyon kontrolü ile yenmelidir. Morchella cinsinden olan bu faydalı mantar farklı isimlerle de anılmaktadır.

Kuzu göbeği ne işe yarar?

Kuzu göbeği mantarı kan yapıcı özelliği ile kansızlık yani anemi hastalığının tedavisinde çok etkilidir. Vücudumuzdaki bağ dokusunu onarır, eklem ağrılarını azaltır ve kas gücünü arttırır. Bitkinliğe, güçsüzlüğe ve yorgunluğa karşı oldukça faydalı bir mantar türüdür.