Ordovr tabağında neler olur?

Oca 13, 2022 Dergi

Aşçının düş gücüne bağlı olarak sonsuz çeşitlilik gösterebilirse de, klasik bir ordövr tabağında havyar, kabuklu deniz ürünleri, pâté, marinatlı ya da soslu sebzeler, küçük börek ve kanepeler bulunur. Ordövr yemek öncesinde olduğu gibi, içki ile de sunulabilir.Jun 8, 2021

Başlangıç tabağında ne olur?

Sofra London usulü hazırlanan 9 çeşit mezenin yer aldığı hayli iştah açan bir başlangıç tabağı….Başlangıç Tabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20grammaydanoz.
  • 5gramtaze soğan.
  • 10gramdomates.
  • 5gramhaşlanmış ince bulgur.
  • 5gramlimon suyu.
  • 10gramzeytinyağı

Soğuk ordövr nedir?

Ordövr, (Fransızca: Hors-d'œuvre, Türkçe: Esas yemeğin dışında) iştah açıcı olarak yemekten önce sunulan mezelere verilen ad. Ordövr, yemeğin başında, esas yemekten ya da giriş yemeğinden önce sunulan soğuk ya da sıcak yiyeceklerin ve bu sunuşun yapıldığı bölümün adıdır.

Ordövr tabağına ne konulur?

Ordövr Tabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim beyaz peynir.
  • 1 adet domates.
  • 1 adet zeytin.
  • 1 adet salatalık.
  • Frenk maydanoz.
  • 1 yemek kaşığı haydari.
  • 1 adet dana jambon.
  • 1 adet tavuk jambon.

Ordövr kaça ayrılır?

Ordövrler soğuk ve sıcak olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Meze tabağı nedir?

Meze Tabağı; Güzel bir akşamın başlangıç tabağı olabileceği gibi içki sofralarına eşlik eden sıcak ve soğuk yiyeceklerle hazırlanan tabaktır. … Ama tüm kültürlerde yemeğin ya da içkinin yanına verilen, doyurucu olmayan, hafif gıdalar seçilir.