Patlıcanın yağ çekmemesi için ne yapılır

Nis 13, 2022 Toprak

PATLICANLARIN FAZLA YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI? – Patlıcanları soyma işleminden sonra 10 dakika kadar kristalli tuzlu suda bekletmeye özen gösteriniz. Bu uygulama sayesinde patlıcanlar kararma yapmayacak ve fazla yağ çekmesi gibi bir durumla karşılaşılmayacaktır.24 Oct 2019

Patlıcan kızartırken yağ çekmesin diye ne yapılır?

Soğuk ve bol tuzlu bir suyun içerisinde bekleyen patlıcanlar daha az yağ çekecektir. Bu sırada bir tavanın içerisine sıvı yağınızı ilave edin. Bu aşamada zeytinyağı kullanırsanız patlıcanlarınız daha az yağ çekecektir. Zeytinyağı yüksek ısılara dayanabilen en güzel yağlardan biri.

Kızartırken yağ çekmemesi için ne yapmak lazım?

Ayçiçek yağı, mısır özü gibi yağlar ısıya diğer yağlar kadar dayanıklı değillerdir. Kızartma yaparken ısıya en dayanıklı yağlardan biri olan zeytinyağını kullanmanızı öneririz. Zeytinyağı hem daha az yağ çekmesini hem de lezzetinin çok daha hafif olmasını sağlayacaktır.

Patlıcan kızartmadan önce tuzlu suda bekletilir mi?

Öncelikle patlıcanı tuzlu suda yaklaşık 5- 10 dakika bekletin ve kızartma işlemine başlayın. Bu işlem sonunda patlıcanlarınız hem beyaz hem de az yağlı olacaktır. Teflon tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ koyun. … Kızarmış patlıcanlarımızın daha az yağ çektiklerini göreceksiniz.

Patlıcan az yağlı nasıl kızartılır?

Patlıcanların kabuğunu soyup boydan dörde bölüyoruz. Su dolu tencerede biraz tuzla yumuşayana kadar haşlıyoruz. Bir süzgeçte üzerine ağırlık koyarak suyunu süzmesini bekliyoruz. Daha sonra patlıcanları mısır unu, tuz, karabiber karışımına bulanıp az bir yağda önlü arkalı kızartıyoruz.

Patlıcan kızartırken patlamaması için ne yapılır?

Ayrıca kızartma yaparken de içine su sıçramaması gerekir. – Yağa bir miktar un ilave etmek de etkili bir yol. Un kızarmış yağını yatıştırır ve sıçramayı engeller. – Kızartma yağının içerisine bir avuç tuz katarak sıçramaları engelleyebilir ve kızartılan yemeğin tuz oranını daha iyi ayarlamış olursunuz.

Patlıcan tuzlu suda fazla bekletilirse ne olur?

Limonlu ve tuzlu suda bekletmek de patlıcanın kararmasını önleyen bir diğer yöntemdir. … Limon, patlıcanların kararmasını önlerken tuz ise patlıcanın kendine has olan acılığını azaltacaktır. Limon tadını uzaklaştırmak için patlıcanları pişirmeden hemen önce bol su ile yıkayıp, havlu kağıt ile kurulamayı unutmayın.

Sıvı yağın kızdığı nasıl anlaşılır?

Yağın kızdığını ancak içine kızartacağınız şeyden bir parça atıp ölçebilirsiniz. … Bu aşama olasılıkla yağın ateşten gelen enerjiyi artık ememeyip doğrudan pişirilen malzemeye aktardığı dönemin başladığını gösterir, daha da ısrar ederseniz siyah bir duman çıkarak oksidatif yanma süreci başlar, yağ gerçek anlamda yanar.