Patlıcan dolması nasıl yapılır

Nis 15, 2022 Toprak

Dolma tarifinde orta kısımları iri, dolmalık patlıcanlar kullanmayı tercih edin.Kuru soğan ve sarımsakları rendelemek yerine oldukça küçük parçalar halinde doğrayın.Patlıcanların acı olma ihtimaline karşı iç kısımlarını tuzlayın, 20 dakika kadar bekletip duruladıktan sonra dolma yapımında kullanın.Patlıcanlar uzunsa …

Taze patlıcan dolması nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Taze Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanlar oyulur yıkanır kararmaması için suda bekletilir. Domates, soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Pirinçler yıkanarak süzülür üzerine baharatlar, tuz, yağ salça ve doğranan sebzeler konularak iyice karıştırılarak iç harcı hazırlanır.

Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır?

Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin, üzerine 1,5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın.

Taze patlıcan dolması kaç dakikada pişer?

Orta ateşte 35-40 dk kadar pişirin. Biberlere çatalla dokunduğunuzda rahat deliniyorsa dolma pişmiş demektir. Pişen etli taze patlıcan dolmasını ocaktan alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kuru patlıcan içi nasıl yapılır?

Kuru Patlıcan İçi Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce kuru patlıcan içini sıcak suda haşlayalım, suyunu iyice süzelim.
  2. Ardından kuru soğanı doğrayıp tencereye alalım, üzerine zeytinyağını koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Pembeleşince salça ile tüm baharatları ekleyelim.

Patlıcan dolması ne kadar sürede pişer?

Eğer sos dolmaların üzerini örtmediyse, dolmaların üstünü örtecek kadar kaynar su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak toplamda 45 dk pişirilir. Pişerken 15-20 dk sonra bir kez kontrol edilerek eğer suyu çok azalmışsa kaynar su ilave edilir.

Kabakla patlıcan dolması nasıl yapılır?

Kabak Ve Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların ve patlıcanların içi çıkarılır.
  2. Soğanlar domatesler küp küp doğranır.
  3. Biberler ve maydanozda doğranır.
  4. İç harç hepsi karıştırılır.
  5. Kabak ve patlıcanlar doldurulur.
  6. Üzerine tabak koyulup 5 su bardağı su koyulup pişirilir orta ateşte. Afiyet olsun.

Apr 27, 2014

Kuru dolma harcı nasıl yapılır?

Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
  2. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.