Patlıcan ve kıymayla yapılan yemekler

Nis 14, 2022 Toprak

Patlıcandan ne yemeği yapabilirim?

Patlıcanın Etsiz de Şahesere Dönüşeceğinin Kanıtı 17 Nefis Patlıcan Yemeği

  1. İmambayıldı Tarifi.
  2. Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi.
  3. Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi.
  4. Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi.
  5. Patlıcan Tabanlı Pizza Tarifi.
  6. Patlıcan Kuleleri Tarifi.
  7. Domates Soslu Izgara Patlıcan Tarifi.
  8. Patlıcan Mücveri Tarifi.

Patlican yemeği kiymali nasil yapilir?

Kıymalı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. …
  2. Soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir, kıymanın yanına eklenir.
  3. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Biberler yıkanır ve boyuna ikiye bölündükten sonra ince ince doğranır, tencereye eklenir.

Fırında etsiz patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Fırında Etsiz Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar boydan 4'e bölünür ve parmak boyunda doğranır, tuzlayarak yarım saat bekletilir. …
  2. Soğan piyazlık doğranır. …
  3. Bütün sebzeler bir kaba alınır. …
  4. Patlıcan yemeği 180-200 derecede fırında 30 dakika piştikten sonra üzerindeki alüminyum folyo alınır.

Jul 5, 2015

Patlıcanın içi ile ne yapılır?

Tarifimize geçelim:

  1. Patlıcan içinin iri olanlarını küçültüp tuzlu suda iyice haşlıyoruz, süzgece koyuyoruz.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  3. Salçayı da ekleyip bir iki saniye daha karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Süzülen patlıcan içlerini de ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.

Cıgırtma nasıl yapılır?

Patlıcan Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. …
  2. Bir kaseye su ve tuz koyun. …
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  4. Biberleri yıkayın ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayırın. …
  5. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızdırın.

Fırında patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Fırında Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır.
  2. Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür ardından doğranır.
  3. Biber ve patlıcan bir fırın kabının için yerleştirilir, tuz, karabiber ve 4 yemek kaşığı yağ gezdirilir.
  4. 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Kıymalı Türlü Yemeği nasıl yapılır?

Kıymalı Türlü Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı kıymayı koyalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Soğanı ,sarımsağı ekleyelim, iki dk kavuralım.
  3. Patatesi, havucu, salçayı ilave edelim ,kısık ateşte beş dk pişirelim.
  4. Diğer sebzeleri de ekledikten sonra bir kere karıştıralım, suyunu verelim.