Portakal şekerlemesi nasıl yapılır

Nis 14, 2022 Toprak

Yağlı kağıt yada folyo ser üzerine 1 çay bardağı şekeri serp. Portakallar soğumadan şekerli kağıt üzerine dök iyice şekere bula. İyice buladıktan sonra hafif mayhoş tat sevenler üzerine biraz limon suyu döküp iyice karıştırsınlar. Bulama işlemi bittikten sonra buzdolabında iyice dinlendirip afiyetle yiyoruz.Feb 19, 2015

Portakal şekerlemesi nasıl saklanır?

Kullandıktan sonra, kalan şekerlemenin üzerini, tekrar şeker ile kaplayın ve buzdolabında saklamaya devam edin.

  1. Hem püre gibi, hem ince dilimler halinde hazırlarsanız ikisini ayrı kavanozlarda saklayın. …
  2. Siz portakal kabuğu miktarını dilediğiniz kadar azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Portakal Kabuklariyla ne yapilir?

Portakal Kabuğunun Bir An Önce Keşfedilmesi Gereken 9 Farklı Kullanımı

  1. Ev yapımı öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz. …
  2. İnce uzun dilimleyerek nefis şekerlemelere dönüştürebilirsiniz. …
  3. Evinizdeki basık havayı temizleyecek ev yapımı oda kokuları hazırlayabilirsiniz. …
  4. Çok amaçlı ev temizleyicisi olarak değerlendirebilirsiniz.

Şekerli portakal kurusu nasıl yapılır?

Portakalları yıkayıp yuvarlak dilimleyin. İsterseniz şeker serpiştirin. Temiz bir beze yada kağıda dizip güneşte 1-2 gün kurutun. Çocuklar meyve şekeri diye severek yiyor.

Şekerleme tarifi nasıl yapılır?

Yumuşak Şekerleme Nasıl Yapılır?

  1. Jelatinleri bir kabın içine alıp üzerine soğuk su ekleyin.
  2. Bal, krema ve şekeri 145 derecede kaynatın. Susamları, baharatları ve yumuşamış olan yaprak jelatinleri karışıma ekleyin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve karıştırarak ılındırın.

Portakallı keke süt konur mu?

Portakallı kek yapmak için 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır. Yarım su bardağı ay çiçek yağı, 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.

Portakal zararları nelerdir?

Portakal asit oranı en yüksek meyvelerden biridir. Aşırı tüketildiğinde mide kramplarına ve yanmaya neden olabilir. Çok fazla portakal tüketmek mide bulantısına ve karın şişliğine yol açar. Beslenme uzmanlarına göre akşam yemeğinden hemen sonra meyve yemek sindirim sistemini olumsuz etkiler.

Portakal kabuğundan oralet nasıl yapılır?

Portakallı Doğal Oralet Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İyice yıkanmış portakalın beyaz yerlerini mümkün olduğunca almadan kabuğunu soyun ince dilimleyin.
  2. Üzerine şeker serperek karıştırın. …
  3. 4 günde kuruyor tahmini. …
  4. 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı yetiyor oraleti hazırlarken. …
  5. Şekeri az gelirse bal ilave edebilirsiniz içerken.

Jan 12, 2019