Rahime yapışan spiral nasıl çıkarılır?

Oca 13, 2022 Dergi

Spiralin rahme yapışması durumunda normal yollarla çıkarılması zorlaşır, genelde bu esnada ipi kopar. Bu nedenle bu hastalarda histeroskopi ile rahim içine girilerek yapıştığı yerden kesilerek spiral çıkarılır.Dec 17, 2020

Spiral rahime yapışırsa ne olur?

Spiral takılı olan bir rahimde iltihabi bir durum oluşturulması sağlanır ve bunun sonucunda embriyo rahim içine yapışmaz. Sonuç olarak kadınların yumurtaları döllenmiş olsa bile yumurtalar rahimde tutunamaz ve gebelik oluşumu engellenmiş olur.

Spiral çıkarmak için adetli olmak gerekir mi?

Spiral çoğunlukla kadınlar regl oldukları günlerde takılır. Spiral ne zaman çıkarılır sorusunun yanıtı da adetli olduğunuz günlerdir. Rahim ağzının açık olması nedeniyle spiral regl yani adetliyken takılıp çıkarılır. Spiral takılması ve çıkarılması sırasında acı olmaz, anestezi uygulanmaz.

Spirali kendimiz nasıl Cikarabiliriz?

Adetsiz dönemde de çıkartılabilir. Jinekolojik muayene esnasında spiralin ipi bir aletle tutularak çekilir. Nadiren spiral rahim içine gömülebilir, ipi kopabilir ya da görülmeyebilir böyle durumlarda özel aletler yardımı ile çıkarılır. Bu şekilde çıkarılamaz ise histeroskopi ile çıkarılabilir.

Rahim içine kaçan spiral nasıl çıkarılır?

Öncelikle spiralin ultrason ile yeri tespit edilir ve sonrasında hasta muayene masasına yatırılır. Spiralin rahim içinden çıkarılabilmesini sağlayan ipleri bulunmaktadır. Hastanın rahmindeki spiralin ipleri vajina kanalına doğru sarkar. Doktor da spiralin iplerine ulaşır ve ipleri çekerek spirali çıkartır.

Spiral uzun süre kalırsa ne olur?

Kadınların korunmak için kullandığı spiralin çok uzun süre rahimde kalması doğru değil. Çünkü spiralin plastik kısmı rahmin hep aynı noktasında bası yapar. Sonuçta da kötü kokulu akıntı hatta kanama ortaya çıkabilir, dikkatli olun!