TESTİ KEBABI HANGİ YÖREYE AİT
Testi kebabı Yozgat iline ait bir et yemeğidir. Bir özelliği de, testiyi kıracak olan kişinin, kırmadan önce bir dilek tutmasının gelenek haline gelmiş olmasıdır.Aug 1, 2021
Testi kebabı Yozgat iline ait bir et yemeğidir. Bir özelliği de, testiyi kıracak olan kişinin, kırmadan önce bir dilek tutmasının gelenek haline gelmiş olmasıdır.Aug 1, 2021
Yöre olarak Muğla şehrine ait bir yemek türüdür.
Testi Kebabı – Nevşehir. Kapadokya bölgesinin kendine özgü tatlarından birisi de meşhur testi kebabıdır.
Yozgat yöresine ait lezzetler arasında yer alan Tandır Kebabı, tuzlanarak odun ateşinde yarım saat pişiriliyor ve servis ediliyor.
Odun ateşinde tadı mükemmel olan yemeği, pişirme şansınız varsa meşe kömürüyle açık havada 2 saatte, fırında ise yaklaşık 90 dakika pişirin. Pişme işlemi ardından bohum yerinden kırdığınız testinin içindeki kebabı, servis tabağına alın.
Çömlek Kebabı Nasıl Yapılır?