Yokuş aşağı inerken vites kaçta olmalı?

Oca 13, 2022 Dergi

hangi vitesle çıkıyorsan onla inmek en doğrusu.trafik yoğunsa tabii. ama yolun durumuna göre 4-5 ile de inilebilir. Fakat unutmamak gerek iniş sırasında yüksek hızlar fren balatalarının ısınmasına ve frenaj emniyetinin azalmasına yol açar özellikle iniş uzunsa.Apr 14, 2011

Yokuş aşağı inerken araç nasıl kullanılır?

Arabanızı vites boşta ve el freni çekili halde çalıştırın. Debriyaja sonuna kadar basın, vitesi 1'e alın. Ayağınızı debriyajdan yavaşça çekip gaza basın. Yine motorun sesi değişecek, direksiyonda titreme olacak ve araba ileriye doğru atılacak.

Manuel araba yokuş aşağı hangi viteste bırakılır?

Yokuş yukarı duruyorsa 1. vites, yokuş aşağı duruyorsa geri vitese takılması gerekir. Bunun nedeni ise aracın frenlerinde herhangi bir sorun olması halinde vitesin arabayı tutacak olmasıdır. Ancak vitese takmanın da bir kuralı var. Arabayı park ettikten sonra el frenini çekip, vitesi boşa almak gerekir.

Yokuş aşağı inerken vites nasıl değiştirilir?

sol ayakla debreja köküne kadar basılır. sağ ayak yarım frendedir. vites 4den 3 atılacaksa eğer gaza dokunmadan 4 den 3 e atılır. sonra frene bir tık basılır ve arabanın hızı iyice yavaşlatılır. araba vites devri kadar yavaşlayınca sol ayak debriyajdan yarım yarım çekilir. araba devri kavrayınca ayak frenden yavaşca …

Yokuş aşağı otomatik araba nasıl kullanılır?

Yokuşta bir aracı geçmeniz gerektiğinde, çok daha fazla gaza basılmalıdır. Pedalın sonuna kadar bastığınızda otomatik şanzıman aracın gücünün artmasını sağlamaktadır. Yokuş inerken aracın hızlanması kolaylaşır. Çok hızlanmak istenmiyorsa, manuel olarak vites sabitlenebilir böylelikle frene çok uzun süre basılmaz.

Yokuş aşağı park etmek istiyorsan ne yapmalısın?

Park etmek istediğiniz alan yokuş ise aracın burnu yokuş aşağı gelecek şekilde park etmeniz doğru olacaktır. Böylelikle soğuk aracı çalıştırdığınız anda yokuş yukarı zorlamanıza gerek kalmaz. Aracınızı güneşli yerlere park etmemeye de özen göstermelisiniz.