Yurtdışında erasmus stajı

Nis 15, 2022 Toprak

Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.

Erasmus stajı için ortalama kaç olmalı?

Erasmus stajı için her okulda istenen azami not ortalaması farklıdır. Bu sayı 2.50 ile 3.00 arasında değişmekte hatta üstüne de çıkabilmektedir. – Staj yapmak isteyen ve staj hakkı kazanan öğrenciler akademik not ortalaması gerekliliğini sağladıktan sonra dil yeterliliği konusunda sınava tabii tutulmaktadır.

Erasmus stajda maaş alınır mi?

Ancak Erasmus+ Staj Programı kapsamında bir işveren tarafından maaşın ödenmesi öngörülmemektedir. Erasmus+ Staj Programları kapsamındaki öğrenciler giderlerini daha çok AB tarafından finanse edilen burslarla ve kendi imkânlarıyla karşılamaktadır.

Erasmus stajı nasıl bulabilirim?

10 Aşamada Erasmus Staj Yeri Nasıl Bulunur?

  1. Okulunuzun AB ofisinden bilgi alın. …
  2. Nerelerde staj yapabileceğinizi tespit edin. …
  3. CV ve motivasyon mektubu hazırlayın. …
  4. Staj yapmak istediğiniz ülkeyi seçin. …
  5. E-mail gönderin. …
  6. Linkledln hesabı açın. …
  7. Staj aramaya erken başlayın. …
  8. Mail attığınız ve size dönüş yapan yerleri not alın.

Erasmus staj en fazla kaç ay?

Erasmus staj hareketliliği ise en az 2 ay en fazla 12 ay olabilir. Aynı eğitim kademesinde (kademeler: Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Erasmus programından hem öğrenim hem staj toplamda 12 aya kadar faydalanabilirsiniz. Başvuru veya katılacağınız program sayısında limit yoktur.

Erasmus staj hibesi kaç ay verilir?

Bir öğrenci Erasmus öğrenim faaliyetinden, aynı öğrenim kademesi içinde (lisans, yüksek lisans veya doktora) toplamda 12 aya kadar hibe alarak faydalanabilir. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçmemelidir.

Erasmus staj Hareketliliği hangi ülkeler?

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, Birleşik Krallık, Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya …

Yurt dışında nasıl staj yapılır?

Yurtdışında staj yapmanızı sağlayacak yollardan biri de Erasmus stajı. Avrupa Birliği (AB) projelerinden biri olan ve Türkiye'de Ulusal Ajans'ın yürüttüğü Erasmus + Öğrenci Staj Hareketliliği olarak adlandırılan bu programdan önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programdan yararlanabilirler.