Özel üniversiteden devlet üniversitesine yatay geçiş

Nis 17, 2022 Toprak

Özel Üniversiteden (Vakıf) Devlet Üniversitesine Geçiş Yapılabilir mi? Devlet üniversitelerinden özel üniversitelere ya da özel üniversitelerden devlet üniversitelere yatay geçiş noktasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Üniversite 1 sınıfta yatay geçiş olur mu?

ÜNİVERSİTE 1. SINIFTA YATAY GEÇİŞ OLUR MU? Üniversite eğitiminin birinci yılı içinde yatay geçiş yapılması mümkün değildir. Yatay geçiş başvuruları not ortalamasına göre de yapılabildiği için, birinci yılın sonunda ortaya çıkan ilk yıla ait not ortalaması belli olmadan yatay geçiş başvurusu almak mümkün olmamaktadır.

Yatay geçiş için GANO kaç olmalı?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Yatay geçişte YKS puan önemli mi?

1- Geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanına eşit veya daha yüksek bir TYT veya YKS puanına sahip olmanız gerekmektedir. … Yani üniversiteye yerleştiğiniz yılın taban puanı geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanından daha yüksek olsa bile yatay geçiş ile bölüm değiştiremeyebilirsiniz.

Yatay geçiş yapmak için ne yapmak gerekir?

YATAY GEÇİŞ YAPMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Yatay Geçiş Başvuru Dilekçesi.
  • Not Durum Belgesi/Transkript (Kapalı zarf içerisinde teslim edilmelidir. …
  • Ders İçerikleri.
  • ÖSYS Sonuç Belgesi (Kayıtlı olduğu programdan farklı bir programa müracaat edeceklerden LYS/ YKS sonuç belgesi)
  • Öğrenci Belgesi.
  • Disiplin Belgesi.

Bölümler arası yatay geçiş nasıl yapılır?

Bölümler Arası Yatay Geçiş Şartları * Üniversite not ortalamasının 2.00'dan yüksek olması gerekir. * Gireceği bölümün aldığı puan türüne göre puanının – 15 yada +15 puan sınırı arasında olması gerekir. Puan sınırında kişinin yerleştirildiği süreç baz alınır. * Yatay geçişe başvurular LYS'den 1 ay önce başlar.

Yatay geçiş için nereye başvurulur?

Yatay geçiş için istenen belgeler eksiksiz bir şekilde topladıktan sonra ya üniversitenin öğrenci işlerine veya bölümün öğrenci işlerine (bunu üniversite belirleyecek) bizzat giderek başvuru yapmanız gerekiyor. Bazı üniversitelere online olarak başvuru yapılabiliyor.

Yatay geçiş aynı bölüm olmak zorunda mı?

Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz. Buna da kurum için yatay geçiş deniliyor. Kurumlar arası yatay geçişte not ortalaması önemli iken bölümler arasında taban puan geçerli. Farklı puan türünden başka bir bölüme de geçebilirsiniz.